Întâlnire între reprezentații industriei nunților din România și Secretarul General al Guvernului

antonel tanase

Marți, 1 decembrie, va avea loc o întâlnire oficială între un grup de lucru format din 20 de reprezentați ai industriei nunților (locații, agenții de nunți, catering, rochii de mireasă, costume de ceremonie, rochii de seară, verighete și bijuterii, aranjamente florale, decorațiuni și logistică, scenotehnica, impresariat artistic, foto-video, invitații, mărturii, transport, cazare) si Secretarul General al Guvernului, dl Antonel Tănase, unde se va discuta, printre altele, despre: faptul că industria evenimentelor private de tipul nunților, botezurilor și aniversărilor este asimilată greșit HoReCa sau Turism, necesitatea unui ajutor de stat, faptul că nu există coduri CAEN specifice și despre emiterea unor reguli noi de funcționare pentru anul 2021:

  1. Corelarea numărului de invitați cu suprafața locației (mp), un invitat per 4/6/10 mp în funcție de indicele cumulat al cazurilor noi de Covid dintr-un anumit județ;
  2. Se pot diferenția activatile permise, precum dansul în funcție de același indice;
  3. Reguli de bună desfășurare a unei nunți, ce nu pot fi aceleași cu Horeca: deplasarea prin locație, sensuri de deplasare, număr total cu sau fără personal (informație lipsa în acest moment), reguli pentru dans;
  4. Răspunderea și definirea organizatorului (firma acreditată – familia – etc.);
  5. Reguli pentru formațiile artistice/artiști (purtarea sau nu a măștii de protecție);
  6. Modul de servire (servire la masă – tip bufet – reguli privind tacâmurile – set—up masă, etc.);
  7. Trierea epidemiliogica a invitaților (măsurarea temperaturii – oximetru – dovadă vaccinării – testul Covid negative, etc.);

Vom avea și noi un reprezentat acolo care va și lua cuvântul așa că, dacă aveți întrebări sau sugestii, va rog să le treceți în formularul de mai jos. Formularul este anonim.

Facebook Comments

2 thoughts on “Întâlnire între reprezentații industriei nunților din România și Secretarul General al Guvernului”

  1. Docea Marius

    Suntem foarte multi producatori si prestatori de servicii foto/video cu afaceri mici si pierderi masive de bani.
    Mare lucru nu am primit de la stat,2 luni somaj si asta a fost. Impozite si salariile merg inainte,piata e la pamant in acest domeniu si nu primim nici un ajutor.
    Nu era normal sa analizati toate cererile de ajutor ,ce am eu cu serviciile de restaurant si cele muzicale ? In pandemie am pierdut o imprimanta cu un cap de print de 2500 eur,faptul ca am fost nevoit sa inchid si sa nu fac nimic.Nimeni nu vine cu solutii concrete pentru noi,numai cu taxe si impozite ! Poate va ganditi ca e normal ca un muzician cu o gramada de contracte de mi de eur sa ia ajutor de la stat si noi sa mai stam nu ? Asta e nebunia de romania !

  2. Sunt atatea de spus… incat nu stiu de unde sa incep… Minunea de program Start-up. Eu mi-am indeplinit obligatia, am atras comenzile, mai multe decat mi-am propus in proiect, de un an platesc salarii… statul, nici acum nu ne-a dat banii promisi contractual. Dar eu trebuie sa platesc, odata dobanzi la creditul punte, iar pe de alta parte taxele pentru toti angajatii, chiar daca activitatea este ca si suspendata, iar incasarile sunt… sa spunem aproape nulle…
    In primavara cand am depus cerere de somaj, am fost sunati “prieteneste” ni s-a spus, de la ITM, sa ne retragem cererea, ca nu suntem “organizatori” de evenimente, nu de altceva… dar incep controalele… noi nu suntem ho-re-ca… ei au fost afectati in mod direct de criza. – pe bune???
    Deci… 7420 este obligat sa plateasca in continuare, iar drepturile… intr-o criza pe care nu am comandat-o noi si nu si-a dorit-o nimeni… pentru noi nu exista.
    In orice tara cu apa calda, exista un sprijin real al economiei… la noi… pe hartie toate arata bine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top

This website is using cookies. By using www.weddcamp.com, you agree to the use of our cookies.